Mazzu heeft geen zin in 20 vragen en bekent: Coucke zal in doel staan

Mazzu heeft geen zin in 20 vragen en bekent: "Coucke zal in doel staan"

02-08-2019 15:06
13

Racing Genk kreeg deze week een serieuze aderlating te verwerken op de training. Danny Vukovic scheurde zijn achillespees en de Australische doelman is maandenlang uitgeschakeld. Trainer Felice Mazzu moest onverwacht een nieuwe eerste keeper aanwijzen. Mazzu maakt vrijdag bekend dat de keuze op Gaëtan Coucke is gevallen.

Mazzu probeerde zijn beslissing tot zaterdagavond geheim te houden, maar biechtte zijn keuze toch op tegen de pers. "Ach, om te vermijden dat ik 20 vragen krijg over onze drie fitte keepers, ga ik het toch maar bekennen: Gaëtan (Coucke, nvdr.) zal in doel staan", citeert Het Laatste Nieuws. De 20-jarige Coucke krijgt voor de ontmoeting met promovendus KV Mechelen de voorkeur boven twee andere jeugdproducten: Maarten Vandevoordt (17) en Nordin Jackers (21).

Mazzu heeft het volste vertrouwen in Coucke. "Ik heb enkele van zijn wedstrijden bij Lommel gezien. Ik leerde hem intussen ook kennen op training en in de oefenwedstrijden. Je kan ze niet met mekaar vergelijken want hij heeft een ander profiel dan Danny: jong en minder ervaring, maar veel kwaliteit. Een hele goede keeper", gaf Mazzu tekst en uitleg.

De basisplaats betekent het officiële debuut van Coucke in de hoofdmacht van Genk. Het voorbije seizoen deed hij in 34 matchen al wel ervaring op bij Lommel SK.