OFFICIEEL: Droom Bushiri even in koelkast: geen Premier League, maar League One

OFFICIEEL: Droom Bushiri even in koelkast: geen Premier League, maar League One

02-08-2019 10:48 Laatste update: 10:50
3

Rocky Bushiri verruilde KV Oostende begin vorige maand voor het Engelse Norwich City. De grote droom van onze landgenoot is aan de slag gaan in de Premier League, maar dat plan kan even de koelkast in. Norwich is namelijk van plan om Bushiri uit te lenen ... aan een derdeklasser.

Het Nieuwsblad claimt dat Blackpool FC Bushiri voor een jaartje zal overnemen op huurbasis. The Seasiders beginnen aan hun derde seizoen op rij in de League One. In de afgelopen jaargang eindigden ze daar als tiende op 24 ploegen. Met Bushiri in de achterhoede hoopt Blackpool het komende seizoen een stap voorwaarts te zetten.

Voor de negentienjarige verdediger zal de huurdeal misschien toch even slikken zijn. Bushiri maakte het afgelopen jaar grote sier bij KAS Eupen, waar hij een vaste waarde was in de achterhoede. Dat leverde hem ook een stekje op in de selectie van Johan Walem voor het EK U21. In de slotpartij van de groepsfase maakte Bushiri zelfs speelminuten.

Die prestaties wilde hij verzilveren door de sprong te maken naar de Premier League. Moederclub KV Oostende verkocht hem uiteindelijk aan Norwich, waar hij in eerste instantie bij de beloften zou aansluiten. Dat nieuws deed al enkele wenkbrauwen fronsen. Nu moet Bushiri zich dus bewijzen in de League One.

Update 10.48: Blackpool heeft de komst van Bushiri nu ook officieel wereldkundig gemaakt. De Belgische belofteninternational gaat een seizoentje op huurbasis aan de slag op het derde niveau in Engeland.