Geen hosannastemming na komst Van Crombrugge: Is hij ook beter met de handen?

Geen hosannastemming na komst Van Crombrugge: "Is hij ook beter met de handen?"

02-08-2019 09:00 Laatste update: 09:28
30

RSC Anderlecht hoopt in Hendrik Van Crombrugge haar nieuwe eerste doelman gevonden te hebben. Op speeldag één werd duidelijk dat Thomas Didillon niet perfect past in de visie van Vincent Kompany, die van achteruit wil opbouwen. Geert De Vlieger wikt en weegt de recentste transfer van paars-wit.

In eerste instantie gaat De Vlieger mee in de gedachtegang van Kompany. "Het is duidelijk wat Anderlecht van een doelman wil: goeie voeten. En na dit weekend bleek dat het nog heel veel werk zou vergen om van Didillon een goed meevoetballende keeper te maken", analyseert hij in Het Nieuwsblad.

Toch plaatst De Vlieger enkele kanttekeningen. "Van Crombrugge is sowieso beter in het voetenspel, maar wat ik me afvraag: is hij ook beter met de handen?", aldus de oud-Rode Duivel. "Is hij de betere keeper? Didillon was vorig seizoen toch een kerel die geregeld opstond en Anderlecht rechthield op de moeilijke momenten."

"Van Van Crombrugge zag ik ook goeie saves en goeie acties, maar bij een ploeg als ­Eupen is het dikwijls makkelijker om je te onderscheiden. Daar moet je zoveel ballen pakken dat je opvalt als doelman. En het omgekeerde geldt ook: het wordt er niet uitvergroot als de keeper bij 4-0 eens een technische fout maakt. Dat is bij Anderlecht toch anders. Daar wordt alles onder de loep gehouden en moet je die paar moeilijke ballen echt hebben", beschrijft De Vlieger de druk bij een topclub.