'Iedereen wil vanuit Ajax naar Real of Barça, laat ik een ander voorbeeld zijn'

'Iedereen wil vanuit Ajax naar Real of Barça, laat ik een ander voorbeeld zijn'

02-08-2019 08:45
3

Ricardo van Rhijn tekende donderdag een eenjarig contract bij sc Heerenveen, maar de club uit Friesland was zeker niet de enige geïnteresseerde partij die de verdediger wilde hebben. Van Rhijn had meerdere opties in Nederland, maar kon ook naar het buitenland.

"Ik had wat andere opties binnen Nederland en in het buitenland", vertelt Van Rhijn aan FOX Sports. "Daar zat met name in het buitenland niets bij wat goed bij mij en mijn gezin paste. Vandaar dat we de keuze voor Heerenveen hebben gemaakt." 

Van Rhijn (28) verliet Ajax in 2016 voor Club Brugge, waar hij in twee seizoenen tot slechts 21 competitieoptredens kwam. Ook zijn avontuur bij AZ was niet om over naar huis te schrijven. "Ik ben een beetje verdwenen. Ik ben natuurlijk een jaar in België geweest. De afgelopen twee seizoenen heb ik te weinig gespeeld, vind ik. Ik ben heel blij dat ik die tijd hopelijk snel kan inhalen."

Waarom het bij AZ moeilijk lukte, weet Van Rhijn wel. "Ik kwam bij AZ binnen, een ploeg die al redelijk goed stond. Het was een keuze die uiteindelijk niet goed uitpakte, al was het wel een bewuste keuze. Dat ligt nu in het verleden. Ik ben blij dat ik hier voor m'n kans kan gaan."

Van Rhijn staat nog steeds achter de keuzes die hij in zijn carrière heeft gemaakt. "Iedereen wil vanuit Ajax naar Real Madrid of Barcelona", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant. "Maar zo gaat dat helaas niet met iedereen. Laat ik nou een ander voorbeeld zijn. Dit is het pad dat ik moet bewandelen. En dat ga ik met volle overgave doen."