'Roofe (26) legt dit weekend nog zijn medische tests af bij Anderlecht'

'Roofe (26) legt dit weekend nog zijn medische tests af bij Anderlecht'

02-08-2019 07:00 Laatste update: 14:16
142

Anderlecht heeft zich deze zomer al aardig versterkt, maar er ontbreekt nog een diepe spits. Dat zou wel eens Kemar Roofe kunnen worden, een speler van Leeds United.

Het Nieuwsblad weet dat Anderlecht interesse heeft in de 26-jarige Roofe. Het citeert daarbij Engelse bronnen. Roofe heeft een knap seizoen achter de rug bij Leeds United, waar hij 15 goals heeft gemaakt op 34 wedstrijden.

Een nadeel is wel dat Roofe niet direct inzetbaar is. Hij liep vorige week een enkelblessure op tijdens de voorbereiding en is nog enkele weken buiten strijd. Bovendien is ook de transferprijs niet min: Leeds vraagt ongeveer zeven miljoen euro.

Anderlecht nam al contact op om Roofe over te nemen, maar het is niet alleen. Ook Glasgow Rangers en West Bromwich Albion hebben concrete interesse om Roofe in te lijven.

Update 12u50: Roofe staat heel dichtbij een overgang naar Anderlecht. "We zijn dicht bij een akkoord", zo vertelde een bestuurslid van Leeds United aan de redactie van Het Laatste Nieuws.

Update 14.15: Een nieuwe update rond de transfer van Kemar Roofe. De spits van Leeds United zakt volgens Het Nieuwsblad dit weekend naar Brussel af om zijn medische testen af te leggen. Hiermee wordt nog maar eens bevestigd dat Anderlecht nagenoeg rond is met Leeds.