KAA Gent is gewaarschuwd: ex-Bruggeling scoort viertal goals namens Cyprioten

01-08-2019 20:41
4

AEK Larnaca is op weg naar de groepsfase van de Europa League de volgende opponent van KAA Gent. De ploeg uit Cyprus was over twee wedstrijden enkele maten te groot voor Levski Sofia uit Bulgarije: 7-0 on agg.

AEK Larnaca trok donderdag met een comfortabele 3-0 marge naar Bulgarije toe. Mochten de Bulgaren nog hopen op een mirakel, dan kon die hoop binnen tien minuten opgeborgen worden. Ivan Trickovski, voormalig speler van Club Brugge en Waasland-Beveren, maakte in de 8e minuut geen fout vanaf de penaltystip: 0-1.

De voormalige Bruggeling zou in het restant van de match uitgroeien tot de ster van de avond. Trickovski verdubbelde net voor het half uur de score, om in de tweede helft vrolijk verder te gaan met scoren. In de 75e minuut was zijn hattrick een feit, waarna hij acht minuten voor tijd voor zijn vierde van de avond tekenen. KAA Gent weet alvast wie het stevig in de gaten moet houden.

Trickovski stond vanaf 2012 twee seizoenen onder contract bij Club Brugge. Met amper twee goals in 28 optredens kon hij in zijn debuutseizoen geen potten breken. Blauw-Zwart besloot de Servische aanvaller uit te lenen aan Waasland-Beveren, waar hij het met zes goals en vijf assists in 35 matchen beduidend beter deed. Club Brugge liet hem in de zomer 2014 transfervrij gaan. Sinds januari 2016 draagt hij het shirt van Larnaca.