Matig KAA Gent stoot ondanks nederlaag tegen Viitorul Constanta door in Europa

01-08-2019 18:49
14

KAA Gent is door naar de derde voorronde van de Europa League. Gent ging in de return weliswaar met 2-1 onderuit bij FC Viitorul Constanta, maar dat was na de 6-3 van vorige week genoeg om de Roemenen te elimineren.

KAA Gent kende een moeizame start in het broerige Constanta. Het kreeg in het openingskwartier een stevige waarschuwing. Thomas Kaminski werd gepasseerd door middenvelder Vlad Achim, maar tot opluchting van Gent werd de goal terecht afgekeurd. Achim stond buitenspel op het moment van scoren. Hoewel Gent aanvallend slordig speelde, kwam het voor rust toch op voorsprong. Roman Yaremchuk zette goed door en rondde beheerst af nadat de bal via Yuya Kuba opnieuw voor zijn voeten kwam.

Gent kon zodoende met een geruststellend gevoel de kleedkmaer in. Dankzij de goal van Yaremchuk was de stand over twee duels immers 7-3 in het voordeel van de Buffalo's. Het gevoel kantelde echter heel snel naar de rust.

Amper twee minuten ver in de tweede helft kreeg de thuisploeg een penalty na een lichte overtredeing van Nana Asare. Gabriel Iancu stuurde Kaminski de verkeerde hoek in: 1-1. Aan het uur kwam Gent zelfs op achterstand. De arbiter legde de bal opnieuw op de stip. Ditmaal betrof het een belachelijke beslissing. Iancu had daar echter geen boodschap aan en faalde opnieuw niet vanaf elf meter.

De mannen van Jess Thorup speelde nadien met vuur, want ei zo na was het zelfs 3-1 geworden. Een goed aangesneden vrije trap werd net naast gekopt. Tien minuten voor tijd voorkwam Kaminski erger met een prima redding. Gent snakte naar het laatste fluitsignaal. Invaller Roman Bezus kreeg nog een mogelijkheid tot de 2-2. Zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal. Gent incasseerde zo een nederlaag, al gaat het wel door naar de volgende ronde.