OFFICIEEL: Anderlecht maakt komst Van Crombrugge wereldkundig

OFFICIEEL: Anderlecht maakt komst Van Crombrugge wereldkundig

01-08-2019 17:03 Laatste update: 17:21
43

Hendrik Van Crombrugge is de nieuwe doelman van RSC Anderlecht. Paars-wit maakte donderdag de transfer van de doelman officieel bekend. Van Crombrugge komt over van KAS Eupen. 

De 26-jarige Van Crombrugge stond de voorbije seizoenen op de loonlijst van KAS Eupen. In het seizoen 2013 – 2014 kwam de doelman over van STVV. In de Oostkantons wist Van Crombrugge met Eupen promotie naar de Jupiler Pro League te versieren.

De voorbije twee seizoenen keepte Van Crombrugge op een hoog niveau in 1A. Dat leverde heel wat interesse op, maar onder meer Club Brugge werd noot honderd procent concreet. De doelman gaf al een tijdje aan weg te willen en heeft nu zijn transfer beet. Van Crombrugge tekende bij Anderlecht een contract van vier jaar.

"Van Crombrugge heeft bij KAS Eupen getoond dat hij erg getalenteerd is. Zijn selectie voor de Rode Duivels is daar het beste bewijs van", aldus sportief directeur Michael Verschueren op de website van Anderlecht. "Door de overstap te maken naar RSCA toont hij zijn ambitie. Het is aan Henrik om te bewijzen dat hij een meerwaarde betekent voor het team."

Bij Anderlecht moet Van Crombrugge de strijd aangaan met Thomas Didillon voor een plaats onder de lat. Davy Roef lijkt Anderlecht nu te mogen verlaten. Tenzij Didillon alsnog paars-wit verlaat na de komst van een nieuwe doelman. Franck Boeckx blijft sowieso de derde doelman van Anderlecht dit seizoen.