OFFICIEEL: Ex-Bruggeling Van Rhijn (28) blijft in Nederland spelen

OFFICIEEL: Ex-Bruggeling Van Rhijn (28) blijft in Nederland spelen

01-08-2019 14:45 Laatste update: 14:53
5

Ricardo van Rhijn blijft actief in de Eredivisie. SC Heerenveen maakt donderdag bekend dat de 28-jarige verdediger een contract heeft getekend in Friesland.

Heerenveen heeft Van Rhijn voor één seizoen vastgelegd. De ex-speler van Ajax, Club Brugge en AZ was transfervrij sinds zijn vertrek uit Alkmaar. Waarschijnlijk is Van Rhijn speelgerechtigd voor de eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen, uit tegen Heracles Almelo (zondag).

"We wilden onze selectie graag nog verder versterken", reageert technisch manager Gerry Hamstra op de clubsite. "Ricardo is een zeer ervaren speler die wedstrijden op het allerhoogste niveau gespeeld heeft en diverse prijzen heeft gewonnen. Met zijn kwaliteiten en ervaring kan hij zowel centraal achterin als op de rechtervleugel uit de voeten. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om het komende seizoen bij ons te voetballen."

Van Rhijn speelde 163 wedstrijden voor Ajax, waarmee hij drie keer landskampioen werd. In 2016 vertrok de verdediger, die zijn basisplaats in Amsterdam was kwijtgeraakt, naar Club Brugge. Een jaar later huurde AZ de achtvoudig Oranje-international. Deze zomer kwam zijn verblijf in Alkmaar ten einde.