UPDATE: ‘Anderlecht biedt nieuwe speler contract aan, twijfels over verdediger’

UPDATE: ‘Anderlecht biedt nieuwe speler contract aan, twijfels over verdediger’

Gepubliceerd: donderdag 1 augustus 2019 om 13:00do 01-08-2019 om 13:00

Laatste update: donderdag 22 augustus 2019 om 07:14do 22-08-2019 om 07:14

Anderlecht haalde deze zomer twee nieuwkomers binnen uit Congo. Flankaanvaller Meschack Elia (21) en centrale verdediger Arsène Zola (23) worden allebei overgenomen van TP Mazembe, maar zijn nog niet in België.

Het Nieuwsblad weet dat beide spelers niet over de nodige documenten beschikken om het land binnen te komen. Ze hopen nu dat Anderlecht druk zet op de bevoegde instanties om snel naar België te kunnen komen. Voorlopig moeten ze hun conditie onderhouden in Congo en wachten op groen licht.

Anderlecht heeft al jaren een uitstekende relatie met TP Mazembe, veruit de grootste club van Congo. Onder meer Patou Kabangu, Bedi Mbenza en Dieumerci Mbokani zetten ook hun eerste stappen bij die club, al was enkel Mbokani succesvol in de Belgische competitie. Anthony Vanden Borre sloot zijn carrière dan weer af bij TP Mazembe.

Update 08/08, 10.50: Het heeft een tijdje geduurd, maar Elia en Zola zijn dan toch op weg naar RSC Anderlecht. De twee jongens uit Congo stapten in het vliegtuig richting Brussel. De twee mogen Vincent Kompany bewijzen dat ze goed genoeg zijn om het eerste elftal van Anderlecht te halen. 

Update 22/08, 07.14: Volgens Het Nieuwsblad biedt RSC Anderlecht de Congolees Meschack Elia een contract aan. Over verdediger Arsène Zola zijn er echter nog twijfels.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws