Beerput van Beerschot gaat open: Van veel matchen zag hij enkel samenvatting

Beerput van Beerschot gaat open: "Van veel matchen zag hij enkel samenvatting"

01-08-2019 12:15 Laatste update: 12:16
7

Jimmy De Jonghe verhuisde deze zomer van grote liefde K. Beerschot V.A. naar Sporting Lokeren, komend seizoen de grote concurrent van de Antwerpenaren. De verdediger houdt nog steeds van het Kiel, maar doet een duchtig boekje open over de gang van zaken bij Beerschot. Die is kort gezegd dramatisch.

"Ik wou graag blijven en verlengen, maar rond de tafel zitten is moeilijk als één partij er nooit is hé?", begint De Jonghe zijn verhaal bij Het Laatste NieuwsHij doelt op Jan Van Winckel, die de sportieve touwtjes in handen heeft bij Beerschot. "Van Winckel zat altijd in Dubai. Van de meeste matchen zag hij enkel de samenvatting, denk ik. En als hij dan al dingen besprak, was het met supporters in plaats van met mensen van de club. Logisch dus dat de fans meteen het loon van sommige aanwinsten wisten."

"Er zijn dingen gebeurd die écht niet kunnen", gaat De Jonghe onverstoord verder. "Contractuele fouten bijvoorbeeld. Grote fouten, die de fans niet weten. In sommigen hun contract staat dat ze bij promotie zestig procent loonsverhoging krijgen. Exclusief de groepsverzekering, wat dus zou resulteren in een verdubbeling van hun contract, maar dat hadden ze bij Beerschot even over het hoofd gezien. Zoiets kan fataal zijn voor een club."

Ook persoonlijk kreeg De Jonghe het steeds moeilijker op het Kiel. "Tegen mij, maar ook tegen Mo (Messoudi, nvdr.) en Tom (Van Hyfte, nvdr.), om er maar twee te noemen, werd er vaak moeilijk gedaan. Jammer, ik zat er graag en kende er zoveel mooie momenten", blikt de linkspoot wat verbitterd terug. Dit weekend treedt De Jonghe met Lokeren, zijn nieuwe club, aan tegen ... Beerschot.