Coucke maakte metamorfose door: Kwam toe als piske, vertrok als kleerkast

Coucke maakte metamorfose door: "Kwam toe als piske, vertrok als kleerkast"

Gepubliceerd: donderdag 1 augustus 2019 om 11:34do 01-08-2019 om 11:34

Laatste update: donderdag 1 augustus 2019 om 11:44do 01-08-2019 om 11:44

Door de zware blessure van Danny Vukovic, die zijn achillespees scheurde, krijgt Gaëtan Coucke de komende weken volop zijn kans bij KRC Genk. De talentvolle doelman leerde de klappen van de zweep tijdens een uitleenbeurt aan Lommel. Daar werkte hij voornamelijk aan het fysieke aspect.

Technisch en mentaal is Coucke top, maar fysiek was er nog werk aan. "Gaëtan kreeg vorig seizoen in Lommel veel werk", zegt Roland Breugelmans, directeur van de jeugd bij Genk, in Het Belang van Limburg. "Veertig wedstrijden onder druk in een niet zo makkelijke reeks, daar word je automatisch beter van. Hij heeft kunnen tonen dat hij uit het goede hout gesneden is. Hij trainde ook nog regelmatig mee bij ons. Het meest opvallende is dat hij in Lommel body heeft gekweekt. Het jongetje is een kerel geworden."

Diezelfde analyse wordt gemaakt in het Lommel-kamp. "Toen hij een jaar geleden bij ons tekende, namen wij een zeker risico", geeft Peter Schildermans toe. "Hij was lichamelijk nog een 'piske'. Maar hij is vertrokken als een kleerkast. Wij hebben heel veel plezier aan hem beleefd. Dat hij technisch goed opgeleid was, wisten wij al. Maar je moet ook over andere kwaliteiten beschikken", benadrukt Schildermans de fysieke progressie die Coucke boekte. 

Poll

Geloof jij in Coucke als vervanger van Vukovic?

(381 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws