David moet recordsom opleveren: 'Gent weigerde al miljoenenbod van Freiburg'

David moet recordsom opleveren: 'Gent weigerde al miljoenenbod van Freiburg'

Gepubliceerd: donderdag 1 augustus 2019 om 11:17do 01-08-2019 om 11:17

Met Jonathan David heeft KAA Gent een zuiver goudklompje in handen. De Canadees ontpopte zich vorig seizoen tot tienersensatie en lijkt die lijn deze jaargang door te trekken. Op een dag hopen de Oost-Vlamingen een grote financiële slag te slaan.

Dat de negentienjarige David nu al in de spotlights zou staan, viel te verwachten. In zijn eerste jaar voor de Buffalo's was de aanvaller meteen goed voor twaalf treffers. Deze zomer krikte hij zijn marktwaarde nog wat verder op door ook op de Gold Cup indruk te maken. Hij maakte er liefst zes treffers voor Canada.

Bij Gent zijn ze vastbesloten om David aan boord te houden. Dat mocht ook SC Freiburg ondervinden. Volgens Het Nieuwsblad legden de Duitsers recent een bod van zes miljoen euro neer in de Ghelamco Arena, maar dat werd zonder verpinken naar de prullenbak verwezen.

Gent wil van David immers de duurste uitgaande transfer ooit maken. Voorlopig valt die eer te beurt aan Lovre Kalinic. De Kroatische doelman ruilde Gent vorige winter in voor een avontuur bij Aston Villa. Daarvoor ontvingen de Buffalo's tien miljoen euro.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Welk bedrag is David momenteel waard?

(519 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws