Past Lukaku wel in de visie van Juventus-coach Sarri? Dat is zijn sterkte niet

Past Lukaku wel in de visie van Juventus-coach Sarri? "Dat is zijn sterkte niet"

01-08-2019 11:01
5

Lange tijd leek Internazionale met Romelu Lukaku aan de haal te zullen gaan, maar de laatste dagen heeft Juventus het heft in handen. Een deal waarin ook Paolo Dybala betrokken zou worden, is op handen. Lukaku zou in de Serie A alvast opnieuw kunnen toegroeien naar zijn beste niveau.

Dat is althans wat Gabriele Marcotti, Serie A-expert, verwacht. "Of Lukaku in de Serie A zou passen? Absoluut!", klinkt het in gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik denk dat Lukaku genoeg kwaliteiten heeft om in elke competitie succesvol te zijn. De Serie A heeft een lange geschiedenis van sterke targetmen. Denk maar aan Luca Toni, Christian Vieri en Edin Dzeko. Maar Lukaku is meer dan alleen maar een targetman. Hij brengt iets extra's. Dat heeft hij op het WK nog laten zien met de Rode Duivels."

Al plaatst Marcotti één grote kanttekening bij een mogelijke overgang naar Juventus. "Ik vraag me af hoe hij in het voetbal van Maurizio Sarri geïntegreerd zal worden", verwijst de Italiaan naar de nieuwe trainer van De Oude Dame. "Sarri vraagt heel specifieke, gecoördineerde acties van zijn aanvallers en ziet graag combinaties in de kleine ruimtes. Met alle respect, maar dat is Lukaku's sterkte niet. Zijn profiel past beter bij het voetbal van Inter." De nerazzurri zijn ook in de markt voor de Rode Duivel, maar ontberen naar verluidt de financiële slagkracht.