OFFICIEEL: Ochoa verlaat Standard en keert terug naar Club America

OFFICIEEL: Ochoa verlaat Standard en keert terug naar Club America

01-08-2019 08:45 Laatste update: 07-08-2019 08:12
11

Standard lijkt geen beroep meer te zullen doen op Guillermo Ochoa. De Mexicaan gaf zelf al aan dat hij weg wil en zou terug naar Mexico kunnen.

Daar wil de topclub America hem graag terughalen. Ochoa moet echter wachten op een transfer van de huidige nummer één Agustin Machesin. Die zou dan weer naar FC Porto kunnen.

Trainer Miguel Herrera geeft bij ESPN aan dat hij geen nee zegt tegen de komst van Ochoa. "Ik ken hem goed, het is iemand die ons kan helpen. We hebben vier of vijf namen in gedachten, maar Ochoa is een interessante piste."

Ochoa is al 34 en heeft bovendien nog maar één jaar contract op Sclessin. Toch wil Standard nog een transfersom van meer dan één miljoen euro vangen. Jeugdproduct Arnaud Bodart maakte een uitstekende beurt tegen Cercle Brugge en blijft waarschijnlijk titularis.

Update 06/08, 08.45: Het vertrek van Ochoa is bijna een feit, aldus Het Nieuwsblad. América verkocht Marchesin aan FC Porto, waardoor de weg helemaal open ligt voor de Mexicaan. De 34-jarige Ochoa tekent bij zijn ex-club een contract voor drie jaar. Standard vangt iets minder dan één miljoen euro.

Update 06/08, 21.25: Volgens La Dernière Heure is de transfer van Ochoa naar America volledig rond. De 34-jarige Mexicaan tekende bij zijn jeugdploeg een contract van drie seizoenen. 

Update 07/08, 08.10: Ochoa is niet langer een Rouche. De Mexicaan keert terug naar Club America, de club waar het voor de 34-jarige doelman allemaal begon.