Vukovic moet zich voorbereiden op een heel lange revalidatie

"Vukovic moet zich voorbereiden op een heel lange revalidatie"

01-08-2019 07:45 Laatste update: 07:47
5

Het noodlot heeft toegeslagen voor Danny Vukovic. De doelman van Racing Genk heeft zijn achillespees afgescheurd. Geert De Vlieger weet heel goed hoe pijnlijk dat kan zijn.

De Vlieger maakte hetzelfde mee op zijn 33ste. Het herstel duurde bijzonder lang. "Er wacht Vukovic een heel lange revalidatie, maar hij zal volledig herstellen en zijn carrière kunnen voortzetten", reageert hij in Het Belang Van Limburg.

De Vlieger scheurde zijn pees al in de voorbereiding. "De eerste boodschap die ik toen meekreeg, was: 'Denk niet meer aan dit seizoen'. Een voorspelling die uitkwam. Tegen het einde van dat seizoen heb ik wel nog een paar keer onder de lat gestaan. Maar Vukovic moet zich voorbereiden op een heel lange revalidatie. Pas tegen maart volgend jaar kan hij misschien weer opduiken. Eerst en vooral moet hij nu fysiek weer in orde geraken. Hij zal een hele tijd zijn linkervoet moeten ontlasten."

Deze blessure betekent echter niet het einde van zijn carrière. “Nee nee, hij gaat volledig herstellen en zijn topniveau weer bereiken. Alleen kan je de revalidatie niet forceren. Zelf heb ik na die blessure nog tot m'n 40ste op het hoogste niveau gevoetbald. Vandereycken heeft me opnieuw bij de nationale ploeg gehaald en met Club
Brugge heb ik nog Europees gespeeld. Om maar te zeggen dat Vukovic niet verloren is voor het topvoetbal. Hij zal er fysiek ook niets aan overhouden."