UPDATE: 'Dussenne is maandag van Standard, dat één miljoen euro betaalt'

UPDATE: 'Dussenne is maandag van Standard, dat één miljoen euro betaalt'

01-08-2019 11:59 Laatste update: 12:00
19

Michel Preud'homme wil graag nog een extra verdediger halen. Hij is zo uitgekomen bij Noé Dussenne van Moeskroen. Die moet voor meer concurrentie zorgen in de defensie.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Standard toont verregaande interesse in Dussenne, maar voorlopig is er nog geen sprake van een akkoord op clubniveau. Het Italiaanse Crotone heeft namelijk nog een percentage op de doorverkoop, wat de transfer bemoeilijkt. De gesprekken worden wel voortgezet.

Dussenne speelde eerder al voor een Belgische topclub. Twee seizoenen geleden werd hij door Crotone uitgeleend aan KAA Gent, maar dat werd helemaal geen succes. Dussenne speelde amper vier wedstrijden in dat seizoen. Bij Standard krijgt hij een tweede kans om het te maken aan de Belgische top.

Update 11.59: Volgens Het Laatste Nieuws hebben Standard en Moeskroen inmiddels een akkoord gevonden over de transfer van Dussenne. De verdediger speelt zondag nog mee met Les Hurlus tegen RSC Anderlecht, maar tekent maandag present op de training van Michel Preud'homme. Standard zou net geen miljoen euro overmaken richting Henegouwen. Daarvan gaat een deeltje dus nog naar Crotone.