UPDATE: 'Onyekuru moet wachten op transfer, papieren raken niet in orde'

UPDATE: 'Onyekuru moet wachten op transfer, papieren raken niet in orde'

Gepubliceerd: woensdag 31 juli 2019 om 20:30wo 31-07-2019 om 20:30

Laatste update: dinsdag 6 augustus 2019 om 12:05di 06-08-2019 om 12:05

Henry Onyekuru lijkt het Engelse Everton al te gaan verlaten voordat hij er ook maar één match voor speelde. Volgens Mohamed Bouhafsi, journalist van het Franse RMC Sport, is Onyekuru hard op weg naar AS Monaco.

Everton en AS Monaco hebben naar verluidt een akkoord over een transfersom van 12 miljoen euro exclusief bonussen. Daarmee zou Everton ondanks de mislukte samenwerking toch nog winst maken op de Nigeriaanse aanvaller, want in de zomer van 2017 maakten The Toffees acht miljoen euro aan KAS Eupen. Volgens Bouhafsi ligt er in het prinsdom een vijfjarig contract op Onyekuru te wachten.

Het vertrek van Onyekuru heeft volgens Liverpool Echo mede te maken met het feit dat de 11-voudig international opnieuw niet in aanmerking komt voor een werkvergunning. Om die reden werd hij de afgelopen seizoen al uitgeleend aan Anderlecht en het Turkse Galatasaray. Blijkbaar vond Everton het nu tijd om Onyekuru voorgoed van de hand te doen.

Update 06/08, 12.05: De transfer van Onyekuru is nog altijd niet rond. Everton en Monaco hebben al een tijdje een deal over de ex-speler van KAS Eupen en RSC Anderlecht, maar er zijn visumproblemen. De Nigeriaan moet eerst zijn papieren in orde krijgen alvorens zijn transfer naar Frankrijk af te ronden. Dat meldt RMC .

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws