OFFICIEEL: Club Brugge kiest ervoor om Fadiga in Nederland te laten rijpen

OFFICIEEL: Club Brugge kiest ervoor om Fadiga in Nederland te laten rijpen

31-07-2019 18:15
8

Noah Fadiga - zoon van Khalilou - moet nog even wachten op zijn debuut bij Club Brugge. Het 19-jarige talent wordt na een geslaagde test tot de rest van het seizoen uitgeleend aan de Nederlandse tweedeklasser FC Volendam. Dat maakte Volendam woensdag bekend.

De uitleenbeurt van Fadiga komt er niet per toeval. 'De komst van Fadiga is de eerste uitkomst van de samenwerking met Club Brugge, die mede door de Vlaamse Alliantie Volendam tot stand is gekomen. De Vlamingen deden onlangs een forse bijdrage aan het spelersparticipatiefonds van FC Volendam', klinkt het op de website van de Nederlanders.

Fadiga kijkt uit naar zijn verblijf. "Ik ben zeer blij om een jaar bij deze mooie club te mogen spelen onder een zeer goede staf. Samen met de ploeg en staf hoop ik een heel mooi seizoen te beleven en zo hoog mogelijk te eindigen. De verwachting is veel ervaring op te doen, mijn steentje bij te dragen aan de club en daarmee ook mezelf te ontwikkelen om zo een betere speler te worden", aldus de flankspeler.

Atleet
Anderzijds is technisch directeur Jasper van Leeuwen erg blij dat Volendam de beschikking krijgt over Fadiga, die wordt omschreven als een talentvolle speler en een echte atleet. "Het laatste jaar is hij als opkomende rechtsback gaan spelen, mede daarom kan hij echt iets toevoegen aan onze aanvallende speelwijze. Wij zijn blij dat we hem toe kunnen voegen aan het team en zullen hem helpen in zijn ontwikkeling, zodat Club Brugge over een jaar ook weer over een betere speler kan beschikken."