Opsteker voor Kompany: 'Anderlecht verliest, maar opvallende naam maakt indruk'

Opsteker voor Kompany: 'Anderlecht verliest, maar opvallende naam maakt indruk'

31-07-2019 17:47 Laatste update: 19:26
17

Hoewel Anderlecht woensdagmiddag met 1-2 verloor van de Duitse eersteklasser Fortuna Düsseldorf kon Vincent Kompany vanaf de zijlijn meerdere lichtpuntjes noteren. De naam van Luka Adzic was nog wel de opvallendste.

De 21-jarige linksbuiten speelde tijdens zijn eerste seizoen in Brussel geen enkele minuut. Van Kompany krijgt hij een kans en de jonge Serviër lijkt die met beide handen aan te grijpen. Zo zag Het Laatste Nieuws tijdens de vriendschappelijke match in Maasmechelen. 'Voorin maakte Adzic een goeie indruk. De Servische vleugelspeler vloog vorig seizoen consequent naast de wedstrijdselectie, maar deed het nu prima als diepe spits'.

Kompany zit krap kwam aanvallers, dus het goede optreden van Adzic is een opsteker. De speler/trainer zag ook hoe Samir Nasri en Anouar Ait El Hadj zich lieten gelden. Samen waren zij betrokken bij de gelijkmaker. 'Nasri - kapiteinsband om de arm - bediende El Hadj, die beheerst afwerkte (1-1). De 17-jarige spelmaker is een leuke speler om aan het werk te zien', is de krant gecharmeerd.

Spel
Qua spel blijft Kompany zijn visie verder overbrengen. 'Zoals we dat stilaan van het nieuwe Anderlecht gewoon zijn, had paars-wit permanent balbezit en bleef het in alle omstandigheden verzorgd voetballen', klinkt. Helaas voor Kompany leverde het echter geen resultaat op.