OFFICIEEL: Keet (ex-KV Kortrijk) verruilt Zuid-Afrika weer voor België

OFFICIEEL: Keet (ex-KV Kortrijk) verruilt Zuid-Afrika weer voor België

Gepubliceerd: woensdag 31 juli 2019 om 17:22wo 31-07-2019 om 17:22

Oude bekende Darren Keet gaat terug aan de slag in België. Oud-Heverlee Leuven heeft de Zuid-Afrikaanse doelman, die eerder het doel van KV Kortrijk verdedigde, over weten te nemen van Bidvest Wits FC.

Oud-Heverlee Leuven meldt via de officiële kanalen dat de 29-jarige Keet woensdag een contract voor één seizoen heeft ondertekend. "Met de komst van Darren Keet versterken we onze kern met een ervaren doelman. Hij heeft zowel ervaring op internationaal vlak, als op de Belgische velden", reageert technisch directeur Wim De Corte op de website.

Keet begon zijn loopbaan bij Bidvest Wits FC, voordat hij in de zomer van 2011 voor een avontuur bij KV Kortrijk koos. Keet was vanaf zijn tweede seizoen de onbetwiste nummer één en kwam uiteindelijk tot 141 optredens, waarin hij 47 keer de nul hield.

Na vijf seizoenen besloot Keet terug te keren naar de club waar het voor hem allemaal begon. Het afgelopen seizoen had hij met tien clean sheets in 26 matchen een belangrijke rol in de derde plaats van Bidvest Wits in de Premier Soccer League. Mede dankzij die sterke prestaties bracht hij het aantal caps voor Bafana Bafana tot negen interlands.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws