Anderlecht incasseert ook nederlaag tegen het Duitse Fortuna Düsseldorf

31-07-2019 17:05 Laatste update: 20:38
21

Drie dagen na de competitienederlaag tegen KV Oostende (1-2) heeft Anderlecht opnieuw een wedstrijd verloren. Ditmaal ging het om een vriendschappelijke match tegen de Duitse eersteklasser Fortuna Düsseldorf. De eindstand was wederom 1-2.

Vincent Kompany en Simon Davies grepen het oefenduel aan om zijn reserves aan het werk te zien. Van de 18 spelers die op het wedstrijdformulier stonden maakten slechts vijf spelers ook minuten tegen Oostende: Elias Cobbaut, Thierry Lutonda, Anouar Ait El Hadj, Samir Nasri en Sebastiaan Bornauw. Cobbaut was net als tegen KVO de linksback van dienst, waarmee hij de enige basisklant was die opnieuw aan de aftrap verscheen.

Kompany zag halverwege de eerste helft hoe de Duitsers via een rake vrije trap van Niko Gießelmann op voorsprong kwamen. Nauwelijks een minuut later bracht Ait El Hadj de stand weer in evenwicht. Net als zondag ging het na een 1-1 ruststand mis in het laatste kwartier. Kelvin Ofori maakte in de 78e minuut met een harde knal de winnende treffer.

Nana Ampomah, deze zomer overgekomen van Waasland-Beveren, speelde een helft mee bij Düsseldorf.