Vervanger Vukovic heeft kwaliteiten: “Hij is ook top met zijn voeten”

Vervanger Vukovic heeft kwaliteiten: “Hij is ook top met zijn voeten”

31-07-2019 15:30
13

De 20-jarige Gaëtan Coucke lijkt de vervanger te worden van de geblesseerde Danny Vukovic. Peter Schildermans werkte vorig seizoen als keepertrainer met Coucke bij Lommel en is lovend tegenover Sporza.

Coucke is ook goed met zijn voeten. "Hij heeft een heel goeie opleiding gehad. Het is een moderne keeper die geleerd heeft om te voetballen. Hij kan dus goed overweg met de bal aan zijn voeten. Als hij een bal toegespeeld krijgt, kan hij die leggen waar hij wil. Bij Genk is hij begonnen als veldspeler en dat zag je ook op de training. In onderlinge partijtjes misstond hij niet tussen de andere spelers. Voor ons niveau was hij met zijn voeten echt top."

"Hij speelt zeer aanvallend en staat heel hoog”, gaat Schildermans verder. “Daarin durft hij risico's te nemen, maar zo lost hij ook problemen op voor het problemen zijn. Hij zal zeker nog wel eens een fout maken. Bij ons is hij ook niet foutloos geweest. Maar daarna kan hij de knop meteen omdraaien. De vorige bal kun je niet meer veranderen, de volgende bal is de belangrijkste. Die ingesteldheid heeft hij."

Mentaal sterk
Ook is Coucke mentaal in orde. "Technisch beheerst hij alle aspecten vrij goed. Zijn grote troef is dat hij zeer koel is en niet snel onder de indruk van de omstandigheden. Het maakt hem niet uit of de tegenstander Tubize of Real Madrid heet.”

“Hij zal altijd gewoon zijn wedstrijd spelen, zonder nerveus te worden. Op mentaal vlak kan hij de stap zeker aan. Het kan natuurlijk altijd misgaan, maar ik heb er vertrouwen in. Als hij eenmaal zijn plaats heeft, zal hij ze niet zo snel weer afgeven. Ik denk dat hij deze kans zal grijpen”, besluit Schildermans.