Antwerp en Gent leefden lang in onzekerheid: Hebben het werk samen gedaan

Antwerp en Gent leefden lang in onzekerheid: "Hebben het werk samen gedaan"

Gepubliceerd: woensdag 31 juli 2019 om 13:42wo 31-07-2019 om 13:42

KAA Gent treedt donderdagavond aan in de terugwedstrijd van de Europa League-voorrondewedstrijd tegen Viitorul FC. Voor hetzelfde geldt viel die eer Royal Antwerp FC te beurt. Na de (Europese) veroordeling van KV Mechelen verschoof het Antwerpse ticket echter naar Gent.

Antwerp hoeft nu pas in de volgende voorronde in actie te komen, volgende week tegen Viktoria Plzen. Aangezien de beslissing van het BAS pas erg laat viel, leefden zowel The Great Old als Gent lang in onzekerheid. Beide ploegen hebben de koppen dan maar samen gestoken, bevestigt Antwerp bij RTBF.

"Vanaf het begin hebben we contact opgenomen met onze Gentse collega's", schetst Antwerps Team Manager Frédéric Leidgens de gang van zaken. "Kwestie om alle scenario's te bestuderen. We hebben dan gezegd: "Goed, we gaan één vliegtuig vastleggen en de ploeg die het nodig heeft, gebruikt het." Het was dus even moeilijk, maar tegelijk makkelijk om op te lossen."

Twee scenario's
"We hebben het werk samen gedaan", herhaalt Leidgens. "Verder heeft Gent ons goed geholpen, want zij hadden enkele jaren geleden al tegen Viitorul gespeeld. Daarom besloten we om eens rond tafel te gaan zien en samen te werken met dezelfde organisatie, die telkens een scenario A en B opstelde, in functie van de ploeg die zou spelen."

Laat het duidelijk zijn: speltechnisch werden er geen details uitgewisseld. "De scouting hebben we inderdaad zelf gedaan, meerdere keren", benadrukt Leidgens. "Uiteindelijk heeft Gent onze tegenstander 'geërfd'. En kijk, ze hebben het er goed vanaf gebracht!", verwijst hij naar de 6-3-zege van de Buffalo's in de heenmatch.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws