Toekomst van Lukebakio ligt vast: 'Verhoogd bod van Lille komt sowieso te laat'

Toekomst van Lukebakio ligt vast: 'Verhoogd bod van Lille komt sowieso te laat'

31-07-2019 13:09
7

Officieel is de deal nog niet rond, maar niemand die eraan twijfelt dat Dodi Lukebakio straks voor Hertha BSC voetbalt. Moederclub Watford FC zou zo'n twintig miljoen euro ontvangen van de Duitsers. Daar kan Lille OSC, die andere kandidaat, niet aan tippen.

Lille had eerder al een bod ingediend bij Watford van twaalf miljoen euro, met bonussen die konden oplopen tot drie miljoen. Dat totaalplaatje zagen de Engelsen echter niet zitten. Logisch, aangezien Hertha niet veel later op de proppen kwam met een aanbieding van twintig miljoen. De voorbije dagen heeft Lille zwaar liggen tobben, weet L'Equipe.

Aangezien de Noord-Fransen zich kwalificeerden voor de Champions League, heeft het nog wel een spaarpotje over. De bestuurstop van LOSC heeft dan ook meerdere keren samengezeten om een mogelijk verhoogd bod op Lukebakio te bespreken. Uiteindelijk zal dat er niet van komen: in Rijsel gelooft men dan de toekomst van Lukebakio in Berlijn ligt.

Zelf had de aanvaller nochtans oren naar een verhuis naar Lille. In Frankrijk kwam Lukebakio eerder al uit voor Toulouse FC. Afgelopen seizoen ontplofte de belofteninternational, die zijn opleiding genoot bij RSC Anderlecht, op huurbasis bij Fortuna Düsseldorf.