Dury: Als ik twintig miljoen investeerde in spelersgroep, zou ik top-drie spelen

Dury: "Als ik twintig miljoen investeerde in spelersgroep, zou ik top-drie spelen"

31-07-2019 12:52
14

Francky Dury hoopt Zulte Waregem dit seizoen weer aan te doen sluiten bij de successen van weleer. De laatste jaren is Essevee behoorlijk afgegleden. De stijgende kloof tussen rijk en arm in de Jupiler Pro League is daar natuurlijk ook een oorzaak van.

Dury ziet het verschil met de topclubs steeds groter woren. De reden? Geld. "Of ik kampioen speel als ik twintig miljoen kan investeren in een spelersgroep?", krijgt Dury voorgeschoteld bij Het Laatste Nieuws. "Ja", antwoordt hij meteen, al stelt hij snel bij. "Toch zeker top drie."

"Voor mij is die financiële kloof wel geen frustratie. Ik heb gelezen dat Zinédine Zidane bij Real over 500 miljoen beschikt om transfers te doen. Is dat nog een trainer, denk ik dan?", stelt Dury openlijk de vraag.

Zulte Waregem heeft deze transferperiode vooral spelers gehaald die geen transfersom kostten, zoals de transfervrije Gianni Bruno, Olivier Deschacht of Manchester City-jongeling Cameron Humphreys. Jongens als Cyle Larin en Dimitri Oberlin werden gehuurd. Voor Luka Zarandia en Omar Govea legde Essevee dan weer wél een som op tafel.