Bölöni over Europese matchen: Fans offeren veel op, wij kunnen hen terugbetalen

Bölöni over Europese matchen: "Fans offeren veel op, wij kunnen hen terugbetalen"

31-07-2019 12:36
2

Binnen acht dagen viert Royal Antwerp FC haar terugkeer op het Europese toneel. Na dinsdagavond is duidelijk geworden dat Viktoria Plzen de tegenstander wordt van The Great Old in de voorlaatste voorronde van de Europa League. Laszlo Bölöni legt uit wat die Europese wedstrijden betekenen.

"Eén van de grote drijfveren aan het einde van het vorige seizoen was echt, en dan spreek ik ook uit naam van de spelers, om dit publiek opnieuw de trots te geven om deel te nemen aan Europese toernooien. Het collectief van deze club, samen met de supporters, verdient dat", aldus Bölöni in een interview met RAFC TV.

"Veel supporters maken veel opofferingen om ons te komen bekijken", beseft de Roemeense trainer. "Energie, financieel, emotioneel ... Zij offeren veel op. Als wij dat dan kunnen terugbetalen als club, geeft dat een grote voldoening."

Het Antwerp-legioen zal ongetwijfeld ook in Europa indruk willen maken. Met welke andere Europese ploeg kan Bölöni de rood-witte fans vergelijken? "Dan is dat eerder Marseille", klinkt het. "Marseille, daar hebben ze het mes tussen de tanden. In de goede zin van het woord", lacht hij.