Dury bood al twee maal ontslag aan bij Zulte Waregem: Vertrouwen niet eindeloos

Dury bood al twee maal ontslag aan bij Zulte Waregem: "Vertrouwen niet eindeloos"

31-07-2019 11:09
4

Enkele seizoenen geleden leek Zulte Waregem zich definitief in het spoor van de Grote Vijf genesteld te hebben, maar de voorbije twee jaar vielen de West-Vlamingen ver terug. Francky Dury beseft dat het deze jaargang beter moet. Anders zou hij wel eens de eer aan zichzelf kunnen houden.

Hij lijkt wel onaantastbaar aan de Gaverbeek, maar Dury wil zichzelf niet groter maken dan de club. Vorig seizoen vocht Zulte Waregem zelfs even tegen de degradatie. Dury was toen bereid om er de brui aan te geven, geeft hij nu toe. "Twee keer ben ik naar het bestuur gestapt. 'Als het niet meer lukt, wil ik geen hinder zijn voor de club.'", doet de trainer het verhaal bij Het Laatste Nieuws.

"Het was de eerste keer in mijn periode bij Zulte Waregem dat ik zo'n moment had. Je moet dat ter sprake durven brengen, vind ik. Vertrouwen is niet eindeloos. Soms kan een nieuw gezicht goed zijn voor spelers, supporters en de directie. Iedere week zei ik tegen mijn groep dat we zouden winnen, maar in het weekend volgde een zoveelste klap. De bestuursleden - Tony (Beeuwsaert, hoofdaandeelhouder, nvdr.) voorop - hebben toen meteen gezegd dat ze door wilden met mij. Dan doe ik dat ook."

Waan van de dag
Het vertrouwen in Dury is groot in Waregem, wat ook te verklaren valt. Onder de ervaren coach behaalde Essevee meerdere uitstekende resultaten. Aan de hand van een A4'tje legt Dury uit hoe hij de voetbalwereld percipieert. "Weet je hoe de maatschappij in elkaar zit? Wanneer ik bovenaan het klassement stond en zei dat dit een blauw blad was, waren er mensen die me geloofden. Als ik nu zeg dat het wit is... moet ik me nog meer verantwoorden", vat hij het samen.