Premier League blijft verre droom voor Onyekuru: 'Everton spreekt over transfer'

Premier League blijft verre droom voor Onyekuru: 'Everton spreekt over transfer'

Gepubliceerd: woensdag 31 juli 2019 om 10:23wo 31-07-2019 om 10:23

Henry Onyekuru had de grote wens om in de Premier League aan de slag te gaan, maar dat dreigt voor altijd een droom te zullen blijven. De strenge regels voor buitenlandse voetballers over het Kanaal houden hem opnieuw tegen. Everton FC is dan ook van plan om eieren voor haar geld te kiezen.

Liverpool Echo meldt dat Everton in gesprek is met AS Monaco over een definitieve transfer van Onyekuru. Beide clubs zouden een akkoord naderen voor een bedrag van zo'n tien miljoen euro. Onyekuru staat inmiddels twee jaar onder contract bij The Toffees, maar wacht nog steeds op zijn officiële debuut voor hen. Dat lijkt er dus nooit van te komen.

De reden daarvoor ligt bij de werkvergunningen in Groot-Brittannië. Sinds zijn komst naar Everton probeert de club dat te regelen voor Onyekuru, maar voor het derde jaar op rij is dat mislukt. De voorbije twee seizoenen loste de Engelse subtopper dat op door de Nigeriaan uit te lenen. Eerst was RSC Anderlecht de gelukkige, maar de passage in Brussel bracht niet wat ervan verwacht werd. 

Afgelopen seizoen was Onyekuru wél bepalend voor Galatasaray. Mede dankzij zijn veertien treffers kon de Turkse grootmacht zich tot landskampioen kronen. Die prestaties hebben van Onyekuru een aantrekkelijk doelwit gemaakt op de transfermarkt. Monaco lijkt nu dus haar slag te slaan. Overigens zal ook KAS Eupen het dossier met belangstelling volgen. Als ex-club hebben de Panda's immers recht op een percentage van de transfersom.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zal Onyekuru het maken bij Monaco?

(102 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws