UPDATE: KAA Gent is met ruim vier uur vertraging op weg naar Roemenië

UPDATE: KAA Gent is met ruim vier uur vertraging op weg naar Roemenië

31-07-2019 10:58 Laatste update: 16:00
11

KAA Gent heeft deze ochtend het vliegtuig genomen richting Roemenië. Daar wacht donderdagavond de returnwedstrijd in de op twee na laatste voorronde van de Europa League. Tegen Viitorul FC verdedigen de Oost-Vlamingen een 6-3-zege uit de heenmatch.

In principe zou Gent niet meer in de problemen mogen komen tegen Viitorul, de ploeg waar legende Gheorghe Hagi aan het roer staat. Als de Buffalo's ook in Roemenië een bevredigend resultaat neerzetten, komen ze in de volgende ronde hoogstwaarschijnlijk uit tegen AEK Larnaca. De Cyprioten wonnen hun heenwedstrijd met 3-0 van Levski Sofia.

Ongetwijfeld zullen enkele Gentse fans de oversteek maken naar Roemenië, maar een volksverhuizing wordt nu ook niet verwacht. Voor de achterblijvers is er echter geen man over boord. Eén zal de wedstrijd tegen Viitorul namelijk live uitzenden. Vanaf 17u is die partij te volgen. De heenwedstrijd was niet op tv te zien, enkel via een stream op het internet.

Update 10u58: De spelers en technische staf van AA Gent zullen dan toch nog even moeten wachten voor ze kunnen afreizen. Via Twitter maakt de club bekend dat er een technisch defect was aan het vliegtuig. Daardoor wordt de vlucht verlaat naar 15u deze namiddag. De spelerskern zal even terugkeren naar Gent in afwachting van de tweede vlucht.

Update 16.11: KAA Gent is met ruim vier vertraging eindelijk op het vliegtuig gestapt richting Roemenië. Daar wacht Viitorul Constanta voor de terugwedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League. Een technisch defect zorgde voor het ongemak op de luchthaven van Oostende. De planning van coach Jess Thourp wordt zo helemaal in de war gebracht. De training zal nu pas rond 20u plaatsvinden in plaats van om 18u.