PSV kan Champions League vergeten na beroerde avond in Zwitserland

30-07-2019 21:58
41

PSV is na twee wedstrijden al klaar in de Champions League. De Eindhovenaren gingen de return tegen FC Basel in een met 3-2 voorsprong, maar verloren uit in Zwitserland met 2-1.

PSV dreigde in de openinsgfase volledig kopje onder te gaan. Basel was een stuk effectiever en leek meer te beseffen wat er op het spel stond. De eerste de beste kans die Basel kreeg was direct raak. Hirving Lozano maakte op de rand van het strafschopgebied een overtreding, waarna Jeroen Zoet geen antwoord had op de snoeiharde pegel van Eray Cömert.

Basel overklaste PSV op alle fronten, maar toch kroop de ploeg uit het dal en werd er gelijkgemaakt. Donyell Malen gaf op rechts schitterend voor op Bruma, die vanaf een meter of 14 snoeihard binnenkopte, waardoor PSV virtueel in de volgende ronde stond: 1-1.

De wedstrijd was na de gelijkmaker volledig gekanteld, want plots was het PSV dat de lakens uitdeelde. Nick Viergever kreeg van dichtbij nog een kans op de 1-2, maar leek daar zelf van te schrikken. De slotfase van de eerste helft werd even onvriendelijk toen de scheidsrechter de ene na de andere gele kaart uitdeelde. Bij Basel was men not amused over enkele beslissingen van de arbiter.

Zo vurig als de eerste helft was, zo slordig was de tweede. PSV kreeg vlak na rust nog een megakans via Bergwijn, maar daarna bakten beide ploegen er weinig van. PSV werd wakker geschud door Van Wolfswinkel, die een grote kans onbenut liet. Even later had Bergwijn het tweeluik moeten beslissen.

PSV kreeg de kansen, maar Van Wolfswinkel trof de Eindhovenaren even later in het hart. De Nederlander profiteerde van defensieve wanorde en schoot de 2-1 binnen. Het alles-of-niets leverde niets op voor Van Bommel en co. PSV stroomt in in de derde voorronde van de Europa League.