Prestatie van Vlap wordt opgepikt in Nederland: Ik vond hem de uitblinker

Prestatie van Vlap wordt opgepikt in Nederland: "Ik vond hem de uitblinker"

30-07-2019 21:50
1

RSC Anderlecht begon aan de competitie met een nederlaag op eigen veld tegen KV Oostende (1-2). Eén van de lichtpuntjes bij paars-wit was nieuweling Michel Vlap. Zijn prestatie ging ook in Nederland niet onopgemerkt voorbij.

"Ik vond Vlap de uitblinker", vertelt Suleyman Öztürk, expert buitenlands voetbal van het Nederlandse Voetbal International. "Hij maakt op korte tijd twee doelpunten, waarvan ééntje werd afgekeurd voor buitenspel."

"Ik heb afgelopen week zijn verhaal gelezen dat Jurgen Streppel (ex-coach Heerenveen, red.) hem op de bank hield en dat hij niet eens mocht meetrainen met het eerste elftal. Als je hem dan nu bij Anderlecht -toch een topclub van naam- ziet uitblinken..."

"Hij speelde echt aardig in een heel jong elftal, met Doku en Amuzu op de flanken. Het is een onervaren elftal en dan zie je wat er kan gebeuren als je onnodig twee doelpunten slikt. Als ze dan verliezen komt alle druk op Kompany en topaankoop Vlap terecht. Maar Vlap speelde prima en Kompany eigenlijk ook", besloot Öztürk.