OFFICIEEL: Cutrone wordt ploegmaat van Dendoncker en trekt naar Wolves

OFFICIEEL: Cutrone wordt ploegmaat van Dendoncker en trekt naar Wolves

30-07-2019 20:29
1

Patrick Cutrone is de volgende topaankoop van Wolverhampton Wanderers. De Italiaanse spits maakt per direct de overstap van de Serie A naar de Premier League. Het ambitieuze Wolves betaalt volgens Britse en Italiaanse media 22 miljoen euro voor Cutrone. 

Voor fans van Milan is het definitieve vertrek van Cutrone ongetwijfeld een teleurstelling. In San Siro stond de 21-jarige aanvaller bekend als een groot talent. Cutrone was in de afgelopen twee seizoenen goed voor 27 doelpunten; hij heeft één interland in de nationale ploeg op zijn naam staan. 

Milan, dat de financiën niet op orde heeft en daarom van de UEFA komend seizoen ook níet mag uitkomen in de Europa League, heeft nu dus besloten om de international te verkopen. Cutrone is dinsdagavond gepresenteerd door Wolves. In Engeland signeerde hij een vierjarig contract.

Ruim een jaar geleden promoveerde de club van trainer Nuno Espírito Santo naar de Premier League. Er werd 112 miljoen euro geïnvesteerd in de spelersgroep en Wolves eindigde op een imponerende zevende plaats op de ranglijst. Na Raúl Jiménez (38 miljoen) en Leander Dendoncker (14 miljoen) is Cutron de derde grote aankoop van deze zomer. Jesús Vallejo werd gehuurd van Real Madrid