Lombaerts krijgt uitleg over verwijzing naar B-kern: oude spieren en mentaliteit

Lombaerts krijgt uitleg over verwijzing naar B-kern: oude spieren en mentaliteit

30-07-2019 13:57
14

Maandag maakte KV Oostende bekend dat het niet langer rekent op Nicolas Lombaerts. De oud-Rode Duivel werd zonder pardon naar de B-kern gestuurd. Tijd voor KVO-directeur Patrick Orlans om wat extra toelichting te geven bij de situatie.

Lombaerts begon deze zomer aan zijn derde seizoen aan de kust, maar speelde zich eigenlijk nooit in de gratie van Oostende. "Momenteel staan er 32 spelers onder contract bij KVO en we willen evolueren naar 24 spelers", aldus Orlans bij Sporza. "Om brede sportieve redenen hebben we Nicolas, die niets misdaan heeft, naar de B-kern verwezen. Wat brede sportieve redenen zijn? Sportief zijn, goed spelen en een positieve mindset hebben. Alles wat maakt dat je je plaats verdient in het eerste elftal en dat is momenteel niet zo."

Schort er dan wat aan de instelling van Lombaerts? "Iedereen leest dat tussen de lijnen. Ik moet daar dus affirmatief op antwoorden. Ik zou liever zijn mentaliteit anders zien. "Ik heb Nicolas gezegd hoe ik het anders zou doen als ik in zijn schoenen zou staan, maar hij doet de dingen altijd op zijn manier. En die is niet meer goed genoeg om bij de 24 spelers van de A-kern te behoren", is Orlans streng.

Naast het mentale aspect speelt natuurlijk ook het fysieke zijn rol. Lombaerts is inmiddels 34 jaar. "Nicolas heeft een mooie en lastige carrière gehad", beaamt Orlans. "Hij zal veel druk op spieren en gewrichten hebben gehad. Vorig jaar speelde hij nog een deftig seizoen. Nu heeft de trainer beslist na de voorbereiding dat er drie spelers voor hem staan in de pikorde."