UPDATE: Genk bevestigt nu ook zelf de zware blessure van Vukovic

UPDATE: Genk bevestigt nu ook zelf de zware blessure van Vukovic

30-07-2019 15:01 Laatste update: 15:01
60

KRC Genk dreigt een basiskracht te moeten missen de komende weken. Dinsdagochtend heeft Danny Vukovic zich op training lelijk geblesseerd. De doelman werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het Laatste Nieuws zag dat het behoorlijk ernstig lijkt. Vukovic moest plots de training staken. Verder onderzoek in het ziekenhuis moet uitwijzen wat er precies aan de hand is, al wordt er gevreesd dat het om een afgescheurde achillespees staat. Dat zou een maandenlange revalidatie betekenen voor de Australiër, die zo het avontuur in de Champions League aan zijn neus voorbij ziet gaan.

Dat zou een streep door de rekening zijn voor Felice Mazzu, want Vukovic was de onbetwiste nummer één tussen de palen. Met Nordine Jackers, Gaëtan Coucke en Maarten Vandevoordt heeft Genk wel nog drie talentvolle alternatieven achter de hand, maar zijn ontbreken stuk voor stuk de ervaring van de 34-jarige Vukovic.

Update 13u44: Wat Genk al vreesde, is bevestigd in het ziekenhuis. Vukovic heeft wel degelijk zijn achillespees afgescheurd, meldt Het Laatste Nieuws. De doelman wordt vandaag nog geopereerd en zal daarna een revalidatie van zo'n half jaar tegemoet moeten zien. Daardoor kan hij de campagne in de Champions League op zijn buik schrijven.

Update 15u01: Genk heeft nu ook zelf gecommuniceerd over de blessure van Vukovic. Via de website laat de landskampioen weten dat Vukovic inderdaad een scheur heeft opgelopen in de achillespees. De Australiër werd al geopereerd en wacht nu een maandenlange revalidatie. Genk wenst haar doelman natuurlijk veel sterkte toe.