Ronaldo ontkent rol in miljoenentransfer De Ligt: Ik geloof van niet

Ronaldo ontkent rol in miljoenentransfer De Ligt: "Ik geloof van niet"

30-07-2019 11:11

Cristiano Ronaldo zegt dat hij geen belangrijke rol gespeeld heeft bij de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus. Na afloop van de UEFA Nations League-finale tussen Portugal en Nederland was te zien hoe De Ligt door Ronaldo werd benaderd. Na afloop gaf de Oranje-international toe dat Ronaldo hem had gevraagd om naar Juventus te komen.

Volgens Ronaldo valt het allemaal wel mee. "Of ik een rol had bij de transfer? Ik geloof van niet. Ik vind het leuk dat je mij die vraag stelt, want na de Nations League-finale sprak ik met hem, maar het was meer als voetballers onder elkaar. Dat doet iedereen", vertelt Ronaldo in een interview met Marca.

"Het is normaal. Hij is negentien jaar en iedereen blijft na zo'n wedstrijd op het veld. Hij zei het als grapje, maar ik zou nooit iemand willen beïnvloeden in hun transferkeuze. Maar ik ben wel heel blij dat hij nu bij ons speelt."

Ronaldo hoopt dat dit hét jaar van Juventus wordt. "Het is altijd het jaar van Juventus, van Real Madrid of Barcelona. Kijk eens naar Barcelona: hoeveel geld hebben zij de afgelopen vijf jaar geïnvesteerd? Ze hebben geen enkele keer de Champions League gewonnen (in 2015 voor het laatst, red.). Juve heeft zich goed versterkt. Het is een team dat wil winnen, maar het hangt van vele factoren af: de passes, de groep, het moment, de blessures, het geluk..."

"Juventus gaat de Champions League winnen. Als het niet dit jaar is, hopelijk dan volgend jaar of over twee jaar. We hebben alles in huis om hem te winnen", zegt Ronaldo.