Komst Tau legt Club Brugge geen commerciële windeieren: 'Heleboel nieuwe 'fans''

Komst Tau legt Club Brugge geen commerciële windeieren: 'Heleboel nieuwe 'fans''

30-07-2019 10:51
17

Club Brugge stelde maandag met trots Percy Tau voor. De sensatie uit Eerste Klasse B wordt gehuurd van het Engelse Brighton & Hove. Op het veld moet Tau zijn waarde voor Club natuurlijk nog bewijzen, maar naast het terrein scoort de aanvaller meteen.

Tau is razend populair in zijn thuisland, Zuid-Afrika. Daar kan Club Brugge misschien wel commerciële successen uit puren. De impact op het Facebook-profiel van de vicekampioen is alvast veelbelovend. Meteen na de voorstelling van Tau kreeg Club er zo'n 4.000 volgers extra bij, weet Het Belang van Limburg.

Dat Tau een volksheld is in Zuid-Afrika, hoeft niet te verbazen. Niet alleen speelde de aanvaller de pannen van het dak bij Union Saint-Gilloise, ook voor zijn nationale ploeg was hij belangrijk. In de kwalificatieronde voor de afgelopen Afrika Cup scoorde de Club-aanwinst liefst vier keer, waarmee hij een stevige voet had in de plaatsing voor het eindtoernooi.

Daar speelde Tau elke minuut, al kon hij niet verhinderen dat Nigeria Bafana Bafana elimineerde in de kwartfinales. Op de Afrika Cup zelf scoorde de aanvaller overigens niet.