'Piqué betaalt 450 duizend euro en maakt tweede promotie in korte tijd mogelijk'

'Piqué betaalt 450 duizend euro en maakt tweede promotie in korte tijd mogelijk'

30-07-2019 10:28

Eigenaar Gerard Piqué mag voor de tweede keer in korte tijd een promotie vieren met zijn club FC Andorra. De club uit het ministaatje kwam vorig seizoen uit op het vijfde niveau van Spanje, maar zal binnenkort uitkomen in de Segunda Division B, op het derde niveau.

FC Andorra, dat onder leiding staat van oud-speler Gabri, wist afgelopen seizoen promotie naar de Tercera Divison af te dwingen, maar zal dus één divisie hoger spelen. CF Reus Deportiu kwam afgelopen seizoen uit in de Segunda Division B, maar moest vanwege financiële problemen verplicht degraderen van de Spaanse bond. De club uit Andorra behoorde tot een handvol gegadigden, die de vrijgekomen positie in wilden vullen en heeft de strijd gewonnen, bevestigt men via de officiële kanalen.

Volgens Marca heeft Piqué de promotie mede mogelijk gemaakt door de benodigde 450 duizend euro op tafel te leggen. De 32-jarige centrale verdediger heeft onlangs een tweede club overgenomen: Gimnàstic Manresa. De laagvlieger uit Catalonië moet als opleidingsclub fungeren voor FC Andorra, dat alleen een eerste elftal heeft.