Genk houdt sterren wortel voor: Als ze blijven, krijgen ze verbeterd contract

Genk houdt sterren wortel voor: "Als ze blijven, krijgen ze verbeterd contract"

30-07-2019 10:20
7

KRC Genk verloor deze zomer in de persoon van Leandro Trossard en Ruslan Malinovskyi al twee absolute sterkhouders, maar andere sterren als Sander Berge en Ally Samatta zijn voorlopig nog aan boord. Voor voorzitter Peter Croonen hoeft dat helemaal niet te veranderen.

"Ze zijn allebei happy bij ons", verzekert Croonen in Het Laatste Nieuws. "Ze willen niet per se weg en dat is al heel wat. Er zijn duidelijke afspraken met hen gemaakt dat ze onder de juiste omstandigheden mogen vertrekken. Maar dan moet de juiste club, uit de juiste competitie en met het juiste bod voor zowel speler als club komen aankloppen. Dat is tot nog toe niet gebeurd."

Het is absoluut niet zo dat Genk een verkoop van (één van) beide topspelers nodig heeft om de financiën op orde te krijgen. "Wij zitten in die dossiers in een comfortabele positie", bevestigt Croonen. "Er moet niets voor ons. Het zou mij niet verbazen mochten ze allebei blijven, maar de realist in mij zegt dat het nog lang geen september is. In elk geval, áls ze blijven, dan staat daar een verbeterd contractvoorstel tegenover."