'Politie kan geen bewijs vinden, Neymar vrijgepleit in verkrachtingszaak'

'Politie kan geen bewijs vinden, Neymar vrijgepleit in verkrachtingszaak'

30-07-2019 08:00
1

Neymar lijkt opgelucht adem te kunnen halen, meldt Globoesporte maandagnacht Nederlandse tijd. De duurste voetballer aller tijden hoeft waarschijnlijk niet langer te vrezen voor strafrechtelijke vervolging, nadat hij door een vrouw werd beschuldigd van verkrachting.

Neymar vierde in mei de verjaardag van landgenoot én Paris Saint-Germain-ploegmaat Marquinhos en zou vervolgens een vrouw mee hebben genomen naar zijn hotelkamer in Parijs. Naar aanleiding van deze ontmoeting werd hij aangeklaagd wegens verkrachting. De politie in São Paulo startte een onderzoek, dat inmiddels is afgerond: justitie wordt aangeraden om geen verdere stappen te ondernemen tegen de Braziliaanse superster.

De politie wilde voor het onderzoek gebruik maken van videobeelden van de beveiligingscamera's in het Parijse hotel en de medische rapporten van de gynaecoloog van het slachtoffer. Deze werden echter niet aangeleverd, waardoor men niet kan bewijzen dat Neymar zich wel degelijk schuldig heeft gemaakt aan verkrachting. Jusitie heeft twee weken de tijd om te beslissen of het advies van de politie wordt opgevolgd.