Verheyen nu al gecharmeerd door Hagi: Zijn tweevoetigheid viel mij op

Verheyen nu al gecharmeerd door Hagi: "Zijn tweevoetigheid viel mij op"

Gepubliceerd: maandag 29 juli 2019 om 23:45ma 29-07-2019 om 23:45

Op de openingsdag van de Jupiler Pro League kroonde nieuwkomer Ianis Hagi zich meteen tot de grote held bij KRC Genk. Met zijn allereerste baltoets maakte het Roemeense toptalent de winning goal tegen KV Kortrijk (2-1). Gert Verheyen is nu al danig onder de indruk.

Verheyen, inmiddels analist, zag Hagi junior al aan het werk op het EK U21. "Wat mij opviel, was zijn tweevoetigheid", doet Verheyen uit de doeken bij Extra Time. "Hij is dominant links, denk ik wel, maar hij doet ook acties waarbij hij met rechts kapt. Rechts of links, dat maakt hem niet zoveel uit. Dat gaat hem echt wel goed af. Hij deed me wat denken aan Pozuelo."

Verheyen zag Hagi op het EK vrije trappen met zijn linkervoet nemen, terwijl hij vrijdagavond zijn rechter gebruikte voor Genk. "Zo zijn er niet veel, die vrije trappen links én rechts kunnen geven", besluit de gewezen trainer van KV Oostende. Heel wat Europese topclubs trokken tijdens deze transferperiode aan de mouw van Hagi, maar die koos er uiteindelijk voor om zich verder te ontwikkelen bij Genk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws