Heel wat toptransfers, maar rond Vanaken is het stil: Waarom drukt niemand door?

Heel wat toptransfers, maar rond Vanaken is het stil: "Waarom drukt niemand door?"

29-07-2019 22:46
32

Hans Vanaken is het nieuwe seizoen alweer voortvarend begonnen. Met twee doelpunten loodste hij Club Brugge op de Freethiel naar de eerste driepunter (1-3). Vanaken blinkt nu al jaren uit bij Club, maar toch lijken buitenlandse teams niet happig om de spelmaker in te lijven.

Een totaal mysterie, als het van Wesley Sonck afhangt. "Hij scoort meteen weer twee keer en was ook de aanleiding voor de treffer van Okereke. Wie gaat deze man terug van de Gouden Schoen houden als die in Brugge blijft?", vraagt de ex-spits zich af bij Extra Time. "Vanaf het eerste moment staat hij er weer, al speelde hij wel wat op een andere positie, wat hoger en minder van op de linkerkant. Hij blijft gewoon de goeie Hans Vanaken."

"Dat is een beetje de vraag: waarom drukt er niemand door voor Vanaken?", gaat Sonck verder. "Als je zo goed bent, je wint de Gouden Schoen ... Hoe komt dat? Is hij misschien verstandig en zegt hij dat hij bij Club Brugge blijft? Hij verdient er goed zijn boterham, speelt aan de top, kan er titels winnen ...", somt Sonck op.

Nefaste loopstijl
Francky Van der Elst probeert een antwoord te vinden. "Ik ben ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om in het buitenland te gaan voetballen, een subtopper in Duitsland bijvoorbeeld", aldus The Fox, die Vanaken zelf nog coachte bij Lommel. "Hij was zeventien. Toen had ik ook mijn twijfels, vooral over de manier waarop hij zich beweegt op het veld, dat spreekt niet direct aan. Je moet er bij manier van spreken elke dag mee op het veld staan om te zien hoe goed hij wel is. Zelfs bij Lommel toen, als we positiespelletjes speelden, verloor hij geen bal", besluit hij.