Clement wil Vanaken nog beter maken: Morioka en Pozuelo doorliepen proces ook

Clement wil Vanaken nog beter maken: "Morioka en Pozuelo doorliepen proces ook"

29-07-2019 21:36
7

Hans Vanaken won de Gouden Schoen 2018, was ook in de voorbije titelstrijd een steunpilaar voor Club Brugge en opende op speeldag twee van de nieuwe jaargang alweer met twee doelpunten. Toch ziet Philippe Clement nog progressiemarge bij zijn spelmaker.

De nieuwbakken trainer van Blauw-Zwart heeft een specifieke opdracht voor Vanaken. "Ik wil dat Hans veel hoger op het veld blijft en zich niet telkens laat uitzakken om de bal te krijgen, want hij kan als de beste die laatste pass geven. Morioka en Pozuelo hebben dit proces ook moeten doorlopen", verwijst Clement in Het Laatste Nieuws naar zijn eerdere draaischijven bij respectievelijk Waasland-Beveren en KRC Genk.

Tegelijkertijd wil Clement net minder afhankelijk worden van Vanaken. Zo werd de Limburger op de Freethiel niet zo gek vaak betrokken in de aanvallende acties."Ach, dat Hans minder aan de bal komt, is niet zo belangrijk", geeft de trainer mee. "Heel de ploeg moet de bal hebben. Want als we alleen via Hans iets willen creëren, riskeer je dat de ploeg stilvalt als hij eens niet in de wedstrijd zit."