UPDATE: Marca zeker: 'Eupen haalt Spaanse verdediger naar ... Jupiter Pro League'

UPDATE: Marca zeker: 'Eupen haalt Spaanse verdediger naar ... Jupiter Pro League'

30-07-2019 10:38 Laatste update: 10:38
3

KAS Eupen realiseerde deze zomermercato al enkele interessante inkomende transfers, maar daar plukte het op speeldag één hoegenaamd niet de vruchten van. Thuis tegen Royal Antwerp FC gingen de Panda's met 1-4 de boot in. Trainer Beñat San José gelooft dat Jordi Amat Maas mee voor de ommekeer kan zorgen.

Die Amat moet de nieuwste aanwinst van Eupen worden, laat L'Avenir weten. De Spanjaard is niet de eerste de beste, want op zijn cv staan al heel wat wedstrijden in de Primera Division en de Premier League. De rechtsvoetige verdediger brak door bij Espanyol, waarna het via Rayo Vallecano naar Swansea City ging. Daar schipperde hij in de periode 2013-2017 tussen bank en basis.

Afgelopen seizoen kwam de inmiddels 27-jarige Amat opnieuw uit voor Vallecano. Degradatie naar de Segunda Division kon hij niet verhinderen, waardoor de verdediger het opportuun vindt om een nieuwe club te zoeken. Dat heeft bij Eupen een belletje doen rinkelen, meer bepaald bij trainer San José. Die werkte eerder als jeugdtrainer bij Vallecano en heeft daar nog connecties.

Update 30/07, 10u38: Volgens Marca hoeft er geen twijfel meer over te bestaan: Eupen haalt Jordi Amat binnen. De Spaanse verdediger verlaat Rayo Vallecano voor een avontuur onder de vleugels van San José. De aanbieding van Eupen heeft 'alle partijen aangenaam verrast', concludeert Marca. Opvallend: tot twee maal toe schrijft het Spaanse medium dat Amat zijn weg vervolgt in de Jupiter Pro League ... en dus niet in de Jupiler Pro League. Dat leidt zelfs bij Spanjaarden tot enige hilariteit op Twitter.