Bevestiging: Zaha moet een transfer naar de Engelse top uit zijn hoofd zetten

Bevestiging: Zaha moet een transfer naar de Engelse top uit zijn hoofd zetten

29-07-2019 20:42 Laatste update: 08-08-2019 17:20

Everton geeft niet op in de strijd om Wilfried Zaha. Volgens Sky Sports hebben The Toffees een tweede bod op de felbegeerde Ivoriaan neergelegd bij Crystal Palace.

Everton lijkt nog steeds ruim zestig miljoen euro op tafel te willen leggen, aanzienlijk meer dan de vijftig miljoen die men in 2017 voor recordaankoop Gylfi Sigurdsson neertelde. Everton is nu ook bereid om twee spelers in de deal te betrekken: Cenk Tosun en James McCarthy.

Tosun heeft zijn eerste volledige seizoen op Goodison Park achter de rug en heeft nog een contract tot medio 2022: de Turkse spits kwam tot vier doelpunten in 29 officiële wedstrijden, maar was vaker invaller dan basisspeler.

McCarthy loopt al sinds 2013 rond in Liverpool, maar gaat zijn laatste contractjaar in. De 28-jarige Ier kwam vorig seizoen tot welgeteld veertien Premier League-minuten, nadat hij was hersteld van een beenbreuk.

Update 7/8, 21.02: Wilfried Zaha wil weg bij Crystal Palace. Dat meldt Sky Sports. Everton en Arsenal hebben concrete belangstelling voor de Ivoriaanse international, maar Crystal Palace werkt niet mee. De gedesillusioneerde Zaha zou daarop een transferverzoek hebben ingediend om één dag voor het einde van de Engelse transferperiode een vertrek te forceren.

Update 08/08, 17.20: Wilfried Zaha kan een transfer naar de Engelse top definitief uit zijn hoofd zetten. De 26-jarige sterspeler heeft van Crystal Palace te horen gekregen dat hij nergens heen gaat. Palace-manager Roy Hodgson bevestigt dat er een conflict is met Zaha, omdat de aanvaller niet zijn zin krijgt van de clubleiding. Arsenal en Everton hadden concrete interesse.