Verheyen streng voor Genkenaar: Hij zal daar toch van moeten loskomen

Verheyen streng voor Genkenaar: "Hij zal daar toch van moeten loskomen"

29-07-2019 20:51 Laatste update: 20:53
5

KRC Genk won afgelopen vrijdag zijn eerste competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk (2-1). De jonge Limburgers speelden een uitstekende partij, maar Gert Verheyen zag ook een speler helemaal door de mand vallen.

"Manuel Benson is terug bij Genk na een uitleenbeurt aan Moeskroen, maar tegen Kortrijk was hij niet de onbevangen, vrije speler die hij afgelopen seizoen was. Hij grossierde in geforceerde, ongelukkige acties en moest op een bepaald moment zelfs het trappen van de corners overlaten aan Heynen. Mazzu had er hem bij de rust al kunnen afhalen, maar hij gaf hem nog een kans om zich te herpakken in de tweede helft. Benson voelt misschien Bongonda in zijn nek, maar hij zal daar toch van moeten loskomen", verklaarde Verheyen in zijn analyse bij Het Nieuwsblad.

Twee andere jonkies konden Verheyen wel bekoren. "Als 18-jarige (Benjamin Nygren) en 20-jarige (Ianis Hagi) debuteren voor een nieuwe ploeg, meteen scoren en maturiteit aan de dag leggen, dat is klasse. Dat zag je niet alleen op het veld, maar ook in hun interviews achteraf: volwassen, in uitstekend Engels. Hagi - die dominant links is - gebruikte in zijn acties beide voeten en gaf een vrije trap met zijn rechter, terwijl ik hem op het EK U21 een rechtstreekse vrije trap zag geven met links. Dat is niet veel spelers gegeven. Het doet denken aan… Alejandro Pozuelo", besloot Verheyen.