Real Madrid laat Bale thuis, 'Welshman razend na afgeketste Chinese transfer'

Real Madrid laat Bale thuis, 'Welshman razend na afgeketste Chinese transfer'

29-07-2019 19:19
4

Gareth Bale reist niet met Real Madrid af naar München, waar De Koninklijke het vriendschappelijke toernooi om de Audi Cup afwerkt. De Welshman zag dit weekend een lucratieve transfer naar China in het water vallen.

Het kamp-Bale was al rond met Jiangsu Suning, maar Real Madrid besloot op het laatste moment om de vraagprijs te verhogen: de Chinezen wilden hier niet aan voldoen en hebben inmiddels Ivan Santini binnengehaald. Aangezien Jiangsu Suning nu beschikt over het maximumaantal niet-Chinezen in de selectie, is de komst van Bale definitief van de baan.

Volgens The Guardian is hij des duivels over de handelswijze van Real Madrid. De club heeft geen nadere uitleg gegeven over het afketsen van de transfer naar China, terwijl het al enige tijd duidelijk is dat hij geen toekomst heeft in de Spaanse hoofdstad. Bale zou het naar verluidt om die reden niet op kunnen brengen om mee te gaan naar München.

De Welshman behoort inderdaad niet tot de 24-koppige Audi Cup-selectie, heeft Real Madrid maandag bekendgemaakt. Thibaut Courtois gaat ook niet mee naar Duitsland. Onze landgenoot is op de sukkel met een enkelblessure.