Degryse ziet spelers door de mand vallen bij Anderlecht: Een noodoplossing

Degryse ziet spelers door de mand vallen bij Anderlecht: "Een noodoplossing"

29-07-2019 18:49
11

Marc Degryse zag afgelopen weekend veel positieve punten bij RSC Anderlecht, maar ook enkele spelers die helemaal door de mand vielen. Vincent Kompany heeft nog veel werk volgens de analist.

"Ondanks al het positieve wil ik toch een aantal duidelijke vraagtekens plaatsen achter sommige jongens. In die manier van voetballen heb je een keeper nodig met goede voeten. Die heeft Didillon niet. Ook vorig jaar in de play-offs ging hij een paar keer in de fout. Hij heeft een spoedcursus voetenspel nodig, maar ik betwijfel of hij het ooit zal kunnen", vertelt Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Ook over de wedstrijd van Bornauw was ik niet tevreden. Hij pakte snel geel en flirtte nadien een paar keer met rood. Hij werd vaak op snelheid gepakt en had te veel fouten nodig om stabiliteit uit te stralen. Zulj heb ik ook mijn twijfels over. Ik denk dat hij kapitein was omdat hij de oudste was. Hij speelde ook verrassend op de zes. Op die positie moet hij zorgen dat hij nooit de bal verliest, maar hij begon nerveus. Met een Kums, die op de tribune zat, heb je dat niet voor."

"El Kababri is duidelijk geen rechtsachter. Hij werd een paar keer te kijk gezet door een Vargas die verre van fit is. Tot slot speelde Gerkens als diepe spits. Door zijn inzicht en zijn loopacties kon hij wel tot een paar kansen komen, maar dit is echt een noodoplossing. Deze nederlaag is een koude douche, maar ik zou niet overdreven panikeren. Kompany heeft nog tot eind augustus om knopen door te hakken, maar dat er een berg werk op zijn bureau ligt, is duidelijk", besluit Degryse.