OFFICIEEL: Club Brugge loopt weer een blauwtje bij Oviedo, back kiest voor ex-club

OFFICIEEL: Club Brugge loopt weer een blauwtje bij Oviedo, back kiest voor ex-club

Gepubliceerd: maandag 29 juli 2019 om 14:00ma 29-07-2019 om 14:00

Laatste update: maandag 29 juli 2019 om 14:03ma 29-07-2019 om 14:03

Club Brugge is er andermaal niet in geslaagd om de Costa Ricaan Bryan Oviedo naar Jan Breydel te halen. Oviedo werd maandagmiddag namelijk aangekondigd bij FC Kopenhagen. Het target van Blauw-Zwart kiest daarmee voor een terugkeer op het oude nest.

Oviedo kon transfervrij weg bij het Engelse Sunderland en Club Brugge zag in hem een ideale back-up voor de linksbackpositie. De 54-voudig had bij de vice-kampioen de concurrentstrijd aan moeten gaan met andere nieuwkomer Eduard Sobol. CEO Vincent Mannaert zal verder moeten speuren nu hij een blauwtje heeft gelopen.

Kopenhagen en Oviedo worden met elkaar herenigd, nadat hij van 2010 tot en met 2012 al onder contract stond bij de Deense topclub. Ditmaal tekende hij een verbintenis voor drie jaar in de hoofdstad. In zijn eerste periode kwam hij tot 46 optredens. Met zijn sterke spel op de linkerflank verdiende hij een transfer naar Everton.

Na 4,5 jaar trok hij verder naar Sunderland. Dat verhaal werd met twee achtereenvolgende degradaties geen succes. Oviedo raakte er dan ook nog eens op het tweede plan. Kopenhagen bevestigt dat het Oviedo gratis vast heeft weten te leggen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws