UPDATE: ‘Club Brugge weer een stap dichterbij nieuwe aanwinst’

UPDATE: ‘Club Brugge weer een stap dichterbij nieuwe aanwinst’

29-07-2019 10:00 Laatste update: 31-07-2019 08:44
33

Club Brugge haalde met Eduard Sobol al een linksachter in huis, maar op die positie wil Philippe Clement blijkbaar nóg een aanwinst. Dat moet Fede Ricca gaan worden. De aanvoerder van Malaga FC zou al op weg zijn naar ons land om de deal af te ronden.

Volgens verschillende Spaanse media heeft Ricca zijn zinnen op een toekomst bij Club Brugge gezet. De 24-jarige verdediger was met zijn team op oefenstage, maar heeft het kamp verlaten om medische proeven af te leggen in Brugge. Ricca profiteert van een clausule in zijn contract, waardoor hij Blauw-Zwart geen centen kost.

Ricca komt sinds 2016 uit voor Malaga, waarmee hij eerst in de Primera Division actief was en afgelopen seizoen, na de degradatie, op het tweede niveau. Vorig seizoen was de linksback vaste basisklant, aanvoerder én goed voor vijf doelpunten. Ricca mag zich ook eenmalig Uruguayaans international noemen: in 2017 speelde hij 28 minuten mee tegen Ierland.

Update 31/07, 08.44: Het Laatste Nieuws meldt dat Club Brugge weer een stap dichterbij Fede Ricca staat. De verdediger heeft zijn medische tests bij Blauw-Zwart afgelegd. Verdediger Luan Peres heeft naar verluidt een transferverzoek ingediend en Club wil een concurrent voor Sobol. Ricca komt in principe op huurbasis naar Club en is na dit seizoen einde contract.